2012.09.04.
10:48

Írta: Vejnemöjnen12

Úgy lesz, ahogy gondolod

Továbbra is Az Ötlet című könyvet olvasom, mert nem csak a reklámiparban dolgozóknak ad gondolkodnivalót, hanem az elme erejét kutatóknak is. Mivel a Mentális Masszázs nem csak a fizikai, hanem a szellemi ellazulást is segíti, ezért tartom nagyon hasznosnak az ilyen jellegű „desszertet”.

Azt írja Jack Foster, hogy egy amerikai újság beszámolt egy kísérletről, ami azt vizsgálta, mennyire befolyásolja a kosárlabdában a büntetődobást végrehajtó játékos teljesítményét a gondolkodás.

„Diákok egy csoportja húsz napon át gyakorolta a büntetődobást. Teljesítményüket az első és az utolsó napon mérték. A második csoportban is az első és az utolsó napon végeztek teljesítménymérést, de ezek a diákok egyáltalán nem gyakoroltak.

A harmadik csoport diákjai húsz napon keresztül, mindennap elképzelték, a kosárra dobást, képzeletben javítgatták a hibákat, ha a dobás nem talált. Az ő valós dobóteljesítményüket is megmérték az első és az utolsó napon.

Az első csoport, a ténylegesen dobók teljesítménye 24%-kal javult. A második, egyáltalán nem gyakorló csoport teljesítménye nem változott.

A harmadik, csak képzeletben gyakorló, a dobásokat vizualizáló csoport teljesítménye 23%-kal javult.

A dartsosokkal végzett hasonló kísérletek hasonló eredményre vezettek. Vagyis a gondolatban célzás és dobás ugyanúgy javítja a pontosságot, mint a tényleges játék.”

Mondhatjuk azt is, a gondolatban gyakorlók „bevonzották” a sikeres dobásokat. Mert a tudatalattink nem tud különbséget tenni a megtörtént és az elképzelt dolgok között, vagyis a gondolatban gyakorlás, a siker vizualizálása magabiztossá tesz, magabiztosan pedig nagyságrenddel könnyebb sikert elérni. Nem csak a kosárlabdában, hanem az élet szinte valamennyi területén: munkánkban, konfliktusok megoldásában, párkeresés során, fogyás esetén, dohányzás abbahagyásakor, tanuláskor, vizsgák alkalmával, sportban, alkotás közben.

Már csak arra lettem volna kíváncsi, hogy a diákok hogyan gyakorolták gondolatban a dobásokat, miként javítgatták a hibáikat. Leírni ezt nagyon könnyű, de a gyakorlati kivitelezés problémás lehet.

Mindannyian beültek egy terembe, behunyták a szemüket és így maradtak egy órát? Vagy valaki vezényelt közben: „Dobás!” „Nem jó, még egyszer!” Nem nevették-e el a dolgokat, ha látták, a másik már huszadjára bénázta el gondolatban és szívja a fogát, grimaszol.

Vagy csak egyedül ültek egy-egy teremben és dobáltak gondolatban, amíg el nem aludtak, vagy épp az esti randevú, a másnapi röpdolgozat el nem terelte a figyelmüket. Mert aki próbálta, az tudja, hogy gyorsan elúsznak a gondolatok, ha külső ingerek nem tartják kordában azokat.

Ilyen segítő, külső inger a Mentális Masszázs során létezik. A vendég megbeszéli a masszőrrel, milyen problémát szeretne megoldani. A kezelés során, az ellazult állapotban lévő vendég meditációját a masszőr iránymutatásokkal segíti. Valójában ez egy vezetéses meditáció, amely során a kitűzött cél felé tartó úton önmagában halad a vendég, még sincs magára hagyva. A siker így biztosabb.

Szólj hozzá!

Címkék: siker ötlet bevonzás Mentális Masszázs

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalismasszazs.blog.hu/api/trackback/id/tr24754243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása