2012.08.27.
18:00

Írta: Vejnemöjnen12

Tasmán mánia

Ausztrália a bolygó másik felén található, kontinensnyi ország. Gyerekkoromban mindig furcsának találtam, hogy fejjel lefelé is élnek emberek a Földön. Ha felnéznek az égre, más csillagokat látnak, de ugyanazt a Holdat. Ez is milyen furcsa! Meg állítólag a víz is másfelé örvénylik, amikor a lefolyón távozik. Na, ettől tényleg padlót fogtam.

Ezek az ausztrálok most azt gondolják, hogy hatalmi szóval le lehet szoktatni a dohányosokat a füstölgésről. Milyen lehet ezeknek az embereknek a tudatalattija? Vagy ennyire szabálykövetők?

Az MTI szerint Szingapúr és Finnország üdvözli az ötletet. Nem tudom, milyen lehet a szingapúriak lelki világa, de volt szerencsém egy kis időt Finnországban tölteni és biztos vagyok benne, ők betartják a kormányzat döntéseit. Igaz, dohányzás helyett majd vodkáznak és beülnek a füstös szaunába, arra legalább rá lehet fogni, hogy népi hagyomány.

Mi magyarok biztosan megtalálnánk a kibúvókat, rebellis társaság vagyunk. Nekünk – de szerintem az ausztráloknak, finneknek, szingapúriaknak is – nem elég törvénybe foglalni, hogy milyen szokásunkról mondjunk le. Csodára lenne szükség, hogy betartsuk a dohányzás elleni szabályt. Ez a csoda azonban valóban létezik, a tudatalattink csodája, amelyet a Mentális Masszázzsal a felszínre lehet hozni.

És még csak törvényt sem kell alkotni róla, mert már létezik: a vonzás törvénye.

 

Íme, a hír:

A 2000 után született fiatalok dohányáruval való kiszolgálásának tiltásáról szóló törvényt fontolgat az Ausztráliához tartozó Tasmania, hogy segítse egy "cigarettafüst-mentes" nemzedék felnevelését.

Alig egy héttel azután, hogy az ausztrál legfelsőbb bíróság jóváhagyta a világ eddigi legszigorúbb dohányzásellenes törvényét, amelynek értelmében decembertől csak egyendobozokban - logók, színek, dizájnelemek nélkül - szabad cigarettát árusítani az országban, a tasmán felsőház is áldását adta a várhatóan 2018-tól életbe lépő, "korhatáros" cigarettaárusítási törvényjavaslatra.  

Az egyedülálló szabályozás bevezetését állítólag Szingapúr és Finnország is fontolgatja. "Ezt sokkal könnyebben tudnák betartatni az eladók, hiszen a vásárlók személyi igazolványának elkérésekor csupán azt kellene megnézniük, hogy az illető 2000 után született-e. Ahogy az újabb és újabb nemzedékek betöltik a 18 éves kort, egyre kevesebb lesz közöttük a dohányos" - mondta a javaslattal előrukkoló Ivan Dean, független képviselő.

A helyi kormány, amely ezután fog dönteni arról, hogy támogatja-e a javaslatot az alsóházban, a jelek szerint szimpatizál a korlátozással - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.


MTI

Szólj hozzá!

Címkék: hír dohányzás

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalismasszazs.blog.hu/api/trackback/id/tr254735571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása