2012.09.02.
22:33

Írta: Vejnemöjnen12

Tartsd edzésben az agyad!

Kellenek a jó ötletek, ezért olvasom Jack Foster: Az ötlet című könyvét, amelynek az alcíme a Mentális Masszázs blog mai bejegyzésének a címe. Igaz, hogy egy reklámszakember írta és az ötletelésről szól, de az elménk működéséről számos érdekes dolgot leír. Épp ezért szeretnék egy gondolatot megosztani róla ezen az oldalon.

Az egyik kedvenc mondatom így szól a könyvben: „Úgy cselekszünk, ahogy az a személy cselekszik, akinek képzeljük magunkat.” A szerző szerint ez nem vitatéma. Ha csődtömegként gondolunk magunkra, azok is leszünk, hiszen úgy cselekszünk, mint egy lúzer. Így működnek az önbeteljesítő jóslatok. Amennyiben viszont sikeresnek gondoljuk magunkat, az nem csak fél siker, hanem teljes. Hamarosan mások is így gondolják majd rólunk és bármihez nyúlunk, az arannyá változik. Vagyis a hozzáállás – hozzánkállás – valóban rendkívül fontos ebben az esetben is.

A gond már csak az, hogy hogyan képzeljük magunkat sikeresnek, ha a körülményeink azt mutatják, hogy bődületesen nagy csődtömeg az egész életünk. Az érzéseink itt is a segítségünkre vannak. Ha olyan dolgokra koncentrálunk – legkönnyebben a Mentális Masszázs alatt – ami sikerélményt adott és elképzeljük, hogy ismét átéljük ezt, akkor jó érzéseket keltünk magunkban. Ezt a kellemes érzést kapcsoljuk aztán a hétköznapjainkban jelen lévő dolgokhoz. Olyanokhoz, amikkel kapcsolatban korábban nem is gondoltuk volna, hogy sikerként tekinthetünk rájuk.

Például a reggelhez, hiszen valódi siker, hogy ránk köszöntött. Igen, eléggé komolytalannak hangzik így, de vannak, akiknek ez nem adatik meg. Számomra például a Titanic című filmben nem a szerelmesek elválása, az utasok halála, vagy az idős asszony visszaemlékezése volt a megrázó. A narrátornak az a mondata ütött szíven a leginkább, amikor kijelentette, hogy akkor látta utoljára a Nap az elpusztíthatatlannak hitt hajót. Vagyis mi, a nézők már tudtuk, hogy nem lesz több reggel, de az utasok még nem. Na, ezért hatalmas siker, hogy reggel ránk süt a nap, vagy a borult égbolton átszüremlik a napfény. Aki ennek már tud örülni, fel tudja önmagában idézni ennek a sikernek az örömét, annak meg van az esélye, hogy sikeres ember lesz.

Persze, lehet bármilyen korábbi, sőt, elképzelt sikert is átérezni, a lehetőségek korlátlanok. A Mentális Masszázs abban segít, hogy ezt minél egyszerűbben, hatékonyabban tegyük meg egy kellemes, ellazult állapotban. Ha edzésben tartjuk az agyunkat, nem csak keresztrejtvényekkel, tananyagmagolással vagy password felidézésekkel, hanem meditációval, akkor még lehet belőlünk valaki.

Például az, aki lenni szeretnénk.

Nácsa János

Szólj hozzá!

Címkék: siker ötlet bevonzás

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalismasszazs.blog.hu/api/trackback/id/tr74748237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása