2012.08.15.
14:49

Írta: Vejnemöjnen12

Ideális testsúly masszázzsal

„Fogyasztómasszázs, alakformáló masszázs, zsírégető, zsírbontó masszázs, zsírtörés, köpölyözés, mélymeleg terápia, kavitációs ultrahang, lokális alakformálás, stb.” – fájdalmas még olvasni is, hát még átélni. Úgy tartják, hogy a szépségért szenvedni kell, de ez nem minden esetben igaz. Az ideális testsúly kialakításában és megtartásában például a Mentális Masszázzsal úgy érünk el eredményt, hogy az még kellemes is.

Akik valaha is diétáztak, azok nagyjából tudják, mit, mikor, mennyit lehetne ahhoz enniük, mennyit kellene mozogniuk, hogy a BMI indexük ideális legyen. Talán azt is sejtik, hogy miért vallottak kudarcot, hol rontották el a fogyókúrájukat. Változtatni viszont nem tudnak a dolgokon és ezért bűntudatuk van. Akaraterejük hiányosságait, önmagukat hibáztatják az eredménytelenségért. Rosszul teszik, mert ezzel is ártanak maguknak.

Pusztán akaraterővel szokásokat megváltoztatni nem lehet, időleges eredményt is csak gyötrelmes erőfeszítésekkel érhetünk el. Éppen ezért inkább újra kell programozni a gondolkodásunkat a tudatalattinkra hatva, amit Mentális Masszázzsal lehet a legpraktikusabban megtenni.

Az akarat és a képzelet csatáját végül mindig a képzelet nyeri. Elég csak magunk elé képzelni mondjuk egy csoki tortát – vagy a kedvenc ételünket. Miközben akaraterőnkkel most azt mondjuk, hogy nem ennénk meg, képzeljük el, milyen az illata, a színe, milyen lehet az íze! Máris érezhető, hogy gyengül az akaraterőnk.

Ha azonban látjuk, hogy egy nagy légy száll rá a tortánkra – vagy a kedvenc ételünkre –, majd mozogni kezd valami a felszín alatt és nyálkás, nyüzsgő férgek bukkannak elő belőle, biztosan elmegy a kedvünk tőle. Ha még a rothadó bűzt is érezzük, a gyomrunk is felfordul. Ez a képzelet hatalma.

Ugyanezt a mechanizmust használják ki például a reklámok, de még az éttermek étlapjai is. Mennyivel inkább rendelünk például „omlósra párolt lepényhal-szeleteket citrommártásban”, mint „szennyezett vízből kifogott, napok óta döglött, fagyasztott halat”. Képzeletünk tehát jelentősen meghatározza cselekedeteinket, így ahhoz, hogy változtassunk rajtuk, képzelőerőnket kell megszólítani.

A Mentális Masszázs könnyedén összeismertet minket a tudatalattinkkal, és segít, hogy életre szóló barátságot kössünk vele. A lazító fogásokkal kialakított, kellemes állapotban könnyebb elképzelni magunkat a vágyott alakban. Tudatalattinkat így tájékoztatjuk arról, mi is a célunk, mit szeretnénk elérni, mitől leszünk boldogok, mi kell ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Cselekedeteinket így olyan irányba befolyásoljuk, amely súlycsökkenést eredményez, ráadásul erőfeszítés nélkül. (Hiszen azt tesszük – saját tudatalattink irányításával –, amit szeretnénk, nem amit valamilyen diéta ránk kényszerít.) Nem lesz több önmarcangolás, önvád a fogyás helyett felszedett kilók miatt, mert azok nem lesznek.

Természetesen az ismétléseknek ebben az esetben is van jelentősége, hiszen a barátságokat is ápolni kell, nehogy kihűljenek. Tudatalattink is igényli a törődést, de meg is hálálja azt.

Nácsa János, Pécs

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: fogyás ideális testsúly Mentális Masszázs

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalismasszazs.blog.hu/api/trackback/id/tr64713805

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fogyás masszázzsal??? 2012.09.01. 11:18:32

Fogyasztó masszázs??Én eddig úgy tudtam, hogy létezik ilyen, ám a hiedelmekkel ellentétben nem a masszázspadon tehénkedő kuncsaft, hanem a komoly fizikai munkát végző masszőr fogy, mert amíg átdolgozza a hájtól remegő testet, addig eléget vagy kétezer ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása