2012.08.11.
15:11

Írta: Vejnemöjnen12

Kérdezz-felelek a Mentális Masszázsról

 

Mi az a mentális masszázs?

 

A mentális masszázs két lazító, relaxáló technika előnyeit foglalja magába, a masszázsét és a meditációét.

 

Mire jó a mentális masszázs?

 

A mentális masszás segítségével látványos eredményeket érhetünk el a stresszkezelés, a kreatív gondolkodás aktiválása, a tanulási folyamatok hatékonysága, a vizsgadrukk legyőzése terén, továbbá az alkotó, művészi tevékenységek, a sport, a mindennapi konfliktuskezelés esetében is. A családi és munkahelyi problémák rugalmas, kreatív megoldását szintén elősegíthetjük a frissítő mentális masszázzsal.

Az önuralmat igénylő élethelyzetek, a fogyókúra, dohányzásról való leszokás idején is ajánlott a mentális masszázs, hiszen nagymértékben hozzájárul a siker eléréséhez. A döntési helyzetek közben (pályaválasztás, munkahelyváltás, párkeresés) szintén segít tisztán látni a lehetőségeket, de egyszerűen a közérzetjavításra is kiváló.

Nem titok, hogy a vonzás törvényének megvalósulásához is jelentősen hozzájárul, hiszen segíti az egyénben a pozitív életszemlélet felszínre hozását, fenntartását, a koncentrációt és a nyitott gondolkodást.

 

Hogyan zajlik a mentális masszázs?

 

A vendég egy székre ül, a masszőr a nyakát, vállát, fejét masszírozza. Ez egy kellemes, ellazító masszázs, amelynek segítségével a testünkön kívül a szellemünk is könnyeddé, nyitottabbá válik. A görcsök eltűntével fantáziánkat terhelő negatív képzetek is távoznak és lehetőség nyílik a problémák megoldására.

Mindenki a saját sorsát irányítja, saját maga képes megoldani a gondjait. A mentális masszázs, mint egy vezetéses meditáció segít a célok elérésében, hogy a vendég problémamegoldó képessége a maximumon működjön.

A masszázs során ellazult vendég a megoldandó feladatára koncentrál, a masszőr pedig abban támogatja, hogy hatékonyan tudja megtalálni a sikeréhez vezető utat.

 

Hogyan segít a stressz kezelésében?

 

A stressz egy olyan felfokozott tudatállapot, amely, ha tartósan fennáll, károsan befolyásolja az egészségi állapotunkat. A masszázs a stresszes állapot miatt összehúzódott, görcsös izmokat lazítja el, ezzel felszabadítja az addig elnyomott energiákat. A mentális masszázs ezen kívül az egyéni kreativitást is a célok elérésének szolgálatába állítja, hiszen a vendég képzelőereje segítségével legyőzheti a stresszt.

 

Hogyan segít a sportban, a művészi tevékenységben?

 

A sport és a művészi tevékenység kreatív energiák felszabadítását feltételezi, amelyet a mentális masszázs tökéletesen teljesít. A testi, szellemi ellazulás az alkotás és a verseny előfeltétele is, hiszen az agyban dől el minden, akár egy zeneszámról, akár például a gátfutásról van szó. A megfelelő ritmus, a vágyott eredmény elérésére való törekvés, az energia tökéletes beosztása a célig a sportolók és a művészek közös ismérve.

 

Hogyan segít a tanulásban?

 

A tanulás jelentős agymunka, amibe azonban nem szabad görcsösen belefogni. Akár egy nyelv, akár egy új szakma, vagy az általános iskolai tananyag az elsajátításra váró tudáshalmaz, a mentális masszázs könnyebbé teszi a feldolgozását. Az ellazult állapotban motiválható az agyunk a tananyag minél teljesebb befogadására tanuláskor, sőt a megtanult dolgok egyszerűbb, könnyebb felidézése is elérhető, amely a vizsgák alkalmával nélkülözhetetlen.

 

Mennyi ideig tart egy kezelés?

 

Egy kezelés körülbelül egy óráig tart.

 

Le kell vetkőznöm ehhez a masszázshoz?

 

A mentális masszázshoz nem kell levetkőzni, hiszen a vállat lehet ruhán keresztül is masszírozni. Érdemes azonban könnyű, vékony felsőruházatot viselni, hiszen a vastag anyagon keresztül masszírozva nehezebb a masszázs kedvező élettani hatásait elérni.

Ennek a masszázsnak a nyak és a fej kezelése a másik két fő területe. A nyak masszírozásakor ideális, ha a vendég nem visel ékszereket, vagyis nyakláncot és lelógó fülbevalót. Ezeket masszázs előtt le kell venni.

A fej masszázsa előtt, még otthon érdemes hajat mosni. Ezzel nem csak a higiénia szabályait tartjuk be, hanem a frissen mosott fejbőrt előkészítjük a hatékony masszázsra. Akinek hosszú haja van, az lehetőség szerint hozzon magával hajcsatot és egy fésűt is, amelyekre a kezelés alatt és után szükség lehet.

Miután megérkezett az első kezelésre, először megbeszéljük az Ön jövetelének célját, az elvárásait. Csak ezek után kezdjük el a kezelést egy általános, lazító masszázzsal, majd áttérünk a megoldani kívánt feladatra.

 

Milyen változások várhatók a kezelések után?

 

A kezelés után egy általános frissesség tapasztalható, amely fizikai, szellemi szinten egyaránt jellemzi a vendéget. A megoldani kívánt feladatok tekintetében optimista hozzáállás alakul ki a kezelés alatt, így a tetterő is érezhetően növekszik az egyénben.

Természetesen az elérni kívánt célok típusa és a vendég személyisége együtt határozza meg, hogy milyen gyorsan jutunk el az elvárt eredményhez. A kezelés hosszát, rendszerességét a vendég igényei és az elért hatás ereje határozza meg.

További információk: http://www.facebook.com/pages/Ment%C3%A1lis-Massz%C3%A1zs/395760270478652

Szólj hozzá!

Címkék: stressz tanulás fogyás dohányzásról leszokás vonzás törvénye Címkék bevonzás Mentális Masszázs

A bejegyzés trackback címe:

https://mentalismasszazs.blog.hu/api/trackback/id/tr554707011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása